درباره کلینیک تغذیه

درباره کلینیک تغذیه
انسان در زمان زاده شدن حدود سه کیلوگرم وزن دارد و با گذشت عمر و رسیدن به سنین بزرگسالی به وزنی خیلی بیشتر، مثلاً هفتاد کیلوگرم، میرسد. پرسش مهم این است: «این میزان افزایش وزن از کجا میآید؟» پاسخ البته روشن است، «از مواد غذایی که روزانه خورده میشوند». اهمیت توجه به این پاسخِ به ظاهر ساده از این بابت است که نشان میدهد رشد و نمو و طبعاً کارکرد همه اندامها و دستگاههای بدن وابسته به تغذیه است و این وابستگی تا پایان عمر ادامه مییابد. تغذیه نامناسب ممکن است به طور مستقیم یا غیرمستقیم زمینهساز بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای گوارشی، قلبی-عروقی، خون، تنفسی، مغزی، اعصاب و روان، غدد درونریز، ماهیچه و استخوان، پوست و بالاخره ایمنی شود. شیوع اضافه وزن و چاقی، که خود زمینهساز بسیاری از این بیماریها هستند، به طرز نگرانکنندهای در همه گروههای سنی و جنسی (کودک و بزرگسال، پیر و جوان، زن و مرد) با آهنگی شتابان رو به افزایش دارد. همانگونه که پیشتر اشاره شد، رشد و نمو طبیعی کودک در گرو تغذیه مناسب است ولی به واقع این فرایندی است که خیلی پیش از زادهشدن از درون رحم مادر آغاز میشود. سلامتِ آبستنی، زایمان و شیردهی نیازمند مراقبتهای تغذیهای ویژهای است.
امروزه ورزش، به ویژه در شکل رقابتی و حرفهای، از حد تنها «کسب یک مهارت» بسیار فراتر رفته و به یک «دانش چندوجهی» تبدیل شده است، دانشی که وجه بنیادین و بسیار مهم آن، تغذیه است. تغذیه مناسب برای یک ورزشکار باید به گونهای باشد که ضمن تامین نیازهای تغذیهای، با در نظر گرفتن جنبههای فیزیولوژیک خاص هر رشتة ورزشی، بیشترین آمادگی بدنی و روانی را در ورزشکار پدید آورد. تامین نیازهای تغذیهای در پارهای شرایط ممکن است بسیار چالشانگیز باشد.
در بیمارانی که به هر دلیل ممکن قدرت بلع نداشته باشند ممکن است لازم باشد از طریق لولهای که درون معده یا روده بیمار گذارده میشود، او را تغذیه کرد (تغذیه از طریق لوله). اگر مجاری گوارشی بیمار به طور موقت یا دائم از کار افتاده باشد، ناگزیر باید از طریق رگ نیازهای تغذیهای او را تامین کرد (تغذیه وریدی). و اینها تنها بخشی از پیچیدهگیهای مشاوره رژیمدرمانی و تغذیه بالینی هستند. با توجه به گسترة وسیع حالات مختلف تندرستی و بیماری که مستلزم مشاوره و مداخلات تغذیهای هستند ناگفته پیداست که مشاورة تغذیه سطح بالایی از دانش تخصصی و تجربه علمی و عملی را به شکلی مستمر و پویا میطلبد.
- رژیم لاغری : ارائه رژیم لاغری در کلینیک تغذیه
- رژیم چاقی : ارائه رژیم چاقی در کلینیک تغذیه
- رژیم در بیماری ها: رژیم درمانی در بیماری های خاص
- دستگاه های سلامتی : استفاده از دستگاه های نوین روز
اهداف کلینیک
کلینیک تغذیه تحت نظر متخصصان مجرب که اساتید و پژوهشگران باسابقة دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند، با هدف پیشگیری از بیماریها و عوارض حاصل از آنها از طریق بهبود وضعیت تغذیهای و ارتقاء سلامت، به ارائة خدمت به هموطنان گرامی مشغول است. به باور ما ارتباط دوستانه و دو جانبه با مراجعان و بیماران کلید شناسایی ریشههای مشکلات تغذیهای ایشان و کمک به رفع یا تخفیف آنها است.