نشانی کلینیک:شهرک غرب، بلوار پاکنژاد، پائین تر از چهار راه سرو، ابتدای18 متری مطهری، جنب داروخانه، پلاک 14 طبقه 2 ، واحد3

شرایط نگهداری مواد غذایی

 مواد غذایی خشک مثل آرد، برنج، رشته پلویی یا آش یا لیمو خشک و باید در محلی خشک و خنک باشد. رطوبت به سرعت باعث خرابی این مواد می گردد.برنج را می توانید با مقداری نمک مخلوط کنید و در معرض آفتاب یا مجاورت موادی که بو دارند مثل سیر و پیاز قرار ندهید چون برنج به شدت جاذب بو است.

برنج را در ظروف پلاستیکی که دهانه ی بزرگی دارند نگهداری کنید. اگر برنج را در گونی نگه میدارید باید دور از دسترس جوندگان و بالاتر از سطح زمین قرار دهید. می توانید برای افزایش ماندگاری برنج، یک تکه یخ خشک را در گالن برنج بگذارید.

 ·      برای نگهداری غلات باید از ظروف در بسته استفاده کنیم و محل نگهداری آنها باید در جای خشک و خنک باشد.

 ·      حبوبات را در ظروفی که درب آنها محکم بسته می شود و جاذب رطوبت نیست بریزید و در یخچال نگهداری کنید. ظروف شیشه ای که دهانه ی بزرگی دارند بهترین ظرف برای نگهداری حبوبات بويژه در مناطق گرم می باشند.

 ·      فضاهای سرد و تاریک مثل کابینت آشپزخانه مناسب ترین مکان برای نگهداری حبوبات است. حرارت و نور بالا منجرب می شود حبوبات تغییر طعم بدهد و حالت کهنگی بگیرد و خواص تغذیه ای آن را تغییر می دهد.

 

 نان

 

نان را به اندازه ی مصرف روزانه تهيه و يا در فریزر نگهداری کنید.

 

·         هیچ گاه نان را در کیسه نایلون سیاه یا روزنامه قرار ندهید این کار از نظر بهداشتی هم ایراد دارد.

 

·         قبل از قرار دادن نان در نایلون بهداشتی حتما آن را خنک و تمیز کنید تا كپك نزند.

 

·         ضایعات حاصل از نان را در ظرف مجزا نگهداری کنید و به مدت کوتاهی از آشپرخانه خارج نمایید.

 

·         اگر نان را در یخچال نگهداری کنید سریع تر بیات می شود

 

میوه و سبزیجات

 

·         بهترین راه نگهداری میوه و سبزی، شستن و به دقت خشک کردن و سپس قرار دادن آنها در یخچال می باشد.

 

·         میوه در یخچال را بطور دائم آنها بررسی نمایید و اگر میوه ای خراب یا له شده است آن را از بقیه جدا کنيد.

 

·         کپک زدگی به شدت یخچال را آلوده می کند لذا میوه یا سبزی کپک زده را سريعا" از یخچال خارج و ظرف آن را نیز ضدعفونی نمایید.

 

·         هرگز میوه و سبزی را با نایلون در یخچال نگذارید، نایلون سبب تعریق میوه و سبزی و فساد آن مي شود.

 

·         در صورت نياز، سبزیجات آماده و خورد شده را برای مدت كوتاه در فريزر نگهداری کنید.

 

 

 

مواد غذایی لبنی و پروتئینی

 

·         در مورد نگهداری مواد غذایی لبنی مثل شیر استرلیزه، باید توجه داشته باشید تا قبل از باز کردن درب آن اگر در جای خشک و خنک و دور از معرض آفتاب قرار دهید، مدت زمان نگهداری آن بالاست.

 

·         نگهداری مواد غذایی لبنی، زمانیکه درب آنها باز شود، سخت تر و ماندگاری آنها کمتر خواهد بود.

 

·         اگر از پنیر های حلبی استفاده می کنید بعد از باز کردن در حلب پنیر را از آن خارج و در یک ظرف شیشه ای در دار قرار دهید و آب پنیر را به آن اضافه کنید.

 

·         شیر را هرگز در ظروف آهنی یا مسی نگهداری نکنید.

 

·         بهترین مکان برای نگهداری مواد غذایی لبنی، سردترین نقطه ی یخچال است.

 

·         برای نگهداری گوشت ها اعم از قرمز و سفيد، از سردخانه یخچال و دمای ۱۸- درجه استفاده کنید.

 

·         برای هر بار مصرف، فقط به همان اندازه که نیاز دارید گوشت را از فریزر خارج نمایید، از انجماد مجدد گوشت بپرهیزید.

 

·         تخم مرغ ها در فروشگاه يا منزل حتما" بايد در یخچال نگهداری شود.

 

·         شستن سطح تخم مرغ و نگه داشتن آن برای استفاده در زمان دیگر کار اصولی و درستی نیست.

 

·         نگهداري یک ساعت تخم مرغ در دمای اتاق يك روز از عمر نگهداری آن کم مي كند.

 

 

 

ساير مواد غذايي

 

·         ترکیبات فاسد شدنی از قبیل روغن و چربی نسبت به رطوبت و اکسیژن هوا یا مس و آهن و همچنین نور و حرارت حساس اند و سریع فاسد می شوند.

 

·         پس از هر بار مصرف روغن درپوش آن را محکم ببندید و دور از حرارت نگهداری کنید.

 

·         نمک یددار را همیشه در ظرفی در بسته و تیره و دور از نور خورشید نگهداری کنید.

 

·         شیرینی های تر را حتما در یخچال و حداکثر تا ۳ روز نگه دارید و برای نگهداری شیرینی های خشک، دمای اتاق مناسب است.

 

·         زمانیکه درب قوطی رب را باز کردید محتویات آن را به یک ظرف شیشه ای درب دار منتقل کنید و در یخچال بگذارید.

 

·         از چندبار گرم کردن غذا بپرهیزید و باقی مانده غذا را در فریزر نگه دارید.

 

·         هرگز روغن داغ یا گرم را در ظرف پلاستیکی نریزید.

 

 

 

نگهداری از یخچال

 

·         بهداشت و نظافت و ضد عفوني محيط يخجال را بطور مرتب و دوره اي انجام دهيد.

 

·         دماي يخجال را بطور مرتب كنترل كنيد.

 

·         در صورت قطع برق مواد غذايي، بويژه فريز شده را كنترل كنيد.

 

دكتر مجيد حاجي فرجي

 

تماس با ما

2261313122603939